Palvelua vai ei?

Kumpi kuullostaa miellyttävämmältä – ” Ei, ei, meillä on kyllä tänään ihan täyttä, hahahhaa ei meille ihan näin yllättäen kuule tulla – kyllä pöytävaraus pitää ymmärtää tehdä. ” vai ” Voi, pahoittelemme suuresti, että meillä ei ole tänään vapaata tilaa, kun Te kerran haluaisitte tulla ruokailemaan juuri meille tänään – teemme parhaamme, että saamme teille pöydän järjestymään. ”

Itse valitsisin ja valitsen jälkimmäisen – molemmat ovat todellisia tilanteita, no sen verran voin paljastaa, että ensimmäinen oli Tampereelta ja toinen esimerkki Tokiosta viikko sitten. Näin voivat erilaiset palvelukultturit erota toisistaan. Mutta kumpaan sitä mielummin palaisi…sitä sopiikin miettiä.

Tokiossa huomasi, että asiakas on kuningas, ihan sananmukaisesti, ensimmäisestä kontaktista siihen kun on seteli kourassa maksamassa laskuaan. Tulee enemmänkin sellainen olo, että tästähän oli ilo maksaa ja kun vielä maksuunkin suhtaudutaan kunnoittavasti ja positiivisesti, tulee äkkiä mieleen, että pitäiskö meidänkin kaikkien nähdä tämä – käyttääkö asiakas enemmän rahaa helpommin mitä parempaa palvelua hän saa?

Palvelukulttuurissa on vielä paljon tehtävää, onneksi sentään sen merkityksen ymmärtäminen on parantunut viime aikoina. Uskon kuitenkin, että hyvällä palvelulla ja riittävällä henkilökuntamäärällä päästään tietyillä aloilla ottamaan iso osuus markkinoista, koska ihmiset eivät yleensä palaa enää sinne, missä sitä palvelua ei oikeasti saa ollenkaan tai pahimmillaan se kääntyy negatiiviseksi palvelukokemukseksi ja palvelun saamattomuus alkaakin tuntua asiakkaan ongelmalta, ei sen yrityksen joka palvelua tarjoaa.

Se sopiiko jokainen meistä tiettyihin palvelutilanteisiin, onkin toinen juttu ja sitä varten iSearch tarjoaa myös soveltuvuustestausta, jotta löydetään ne persoonat jotka pitävät siitä, että hyvä palvelu on vaan jo omasta itsestä lähtöisin ja vielä mainittakoon, että jokainen voi testauttaa vaikka itsensä, enemmän selviää kysymällä meiltä lisää aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *