Meillä on 21000 työhakemusta, mitä nyt tehdään?

Iltasanomista pisti silmään uutinen, jossa kerrottiin Fuengirolaan avattavaan uuteen vaateliikkeeseen kohdistuneesta kohtalaisesta hakemustulvasta, paikkoja auki 126 ja hakijoita 21 000. Melkoinen määrä jos hakemusten läpikäymiseen on valjastettu vaikka tuleva myymäläpäällikkö. Kokemuksesta voin sanoa, että illat ovat pitkiä ja yöt lyhyitä kaikkien noiden hakijoiden ja eri tehtävien välisten valintojen suhteen. Siksi onkin toivottavaa, että kyseinen vaateliike ymmärsi jo etukäteen, että alueella on paljon työnhakijoita ja siksi myös hakemuksia oli odotettavissa runsaasti.

Sama tilanne vallitsee usein meilläkin, hakijoita voi olla yhteen tehtävään jopa 500, miksei enemmänkin. Tällöin tulee äkkiä eteen se tosiasia, ettei kukaan yrityksen työntekijöistä voi olla kokopäiväinen hakemusten läpikävijä, ja vieläpä pystyvä valikoimaan ne mielenkiintoisimmat ja parhaimman oloiset omaan pinoonsa, jatkaa hakuprosessia haastettelujen muodossa ja tehdä vielä se lopullinen valintakin.

Tämä vuoksi jo alkuvaiheessa sitä tilannetta, kun ollaan kasvattamassa yrityksen henkilömäärää, avaamassa uutta toimipistettä tai jotain muuta sellaista mistä tiedetään hakijamäärän tehtäviin olevan suuri, kannattaa ulkoistaa. Ottaa yhteyttä kumppaniin, joka on olemassa näitä tilanteita varten, joka ottaa ohjat käsiinsä ja tekee kaiken sen työn jota yrityksen ei vaan kannata itse tehdä. Näin voidaan rohkeammin käynnistää ja avata uusia työpaikkoja ilman sitä pelkoa, että ollaan paniikissa sähköpostista vyörivien hakemusten tulvassa. Sekä antaa ammattilaisen tehdä alkukarsinta, haastattelut, soveltuvuustestaukset ja sitten kaikessa mukavuudessaan, tuoda työnantajan eteen ne loistavat seulotut kandinaatit joista yhdessä pohtimalla ja viimeisessä finaalissa tehdään se lopullinen ja oikea valinta. Paikka on teidän, tervetuloa meille !

Ja niille jotka eivät tulleet kaikessa hyvyydessäänkään valituksi hakemaansa paikkaan, ilmoitetaan henkilökohtaisesti hakuprosessin aikana ja pyritään halutessaan kartoittaa muita mahdollisia avoimia paikkoja joihin heidän osaamisensa ja persoonansa on ensisijaisesti haettua tehtävää sopivampi. Jokainen hakija on tärkeä. Eivät vain ne valituksi tulleet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *