Helppoa kuin maidon ostaminen!

Noin niinkun perusperiaattena pitäisin sitä että kaikkea voi aina kehittää eteenpäin, jatkojalostaa tai muuten parantaa entisestään. Koskee sekä fyysisiä tuotteita että niitä ah-niin-ihania aineettomia hyödykkeitä, palveluita. Välillä sitä oikein tällainen tavallinen (?) kansalainen hämmentyy kun tulee kiinnittäneeksi lähemmin huomiota johonkin ihan perustarpeeseen, ja miten pitkälle sen täyttäminen itseasiassa on viety ’jatkojalostuksessa’. Tänään allekirjoittaneella kävi näin maidon osalta. Luitte aivan oikein. Maidon. Juuri sen valkoisen elämän eliksiirin mitä ihmisravinnoksi tuottavat pääasiassa lehmät, ja mitä ameriikanheebot ostavat muovikanistereissa ja me härmänhörhöt pahvitölkeissä.

Tuli nimittäin tehtyä tänään ihan tavallinen jääkaapintäydennysvaellus läheiseen valtakunnallisen ketjun markettiin, ja siinä missä monet kerrat olen maitopurkkini napannut kylmiön rullakosta koriin ilman suurempaa ajatusta asialle, tällä kertaa jostain syystä tulin tutkineeksi maitovalikoimaa vähän lähemmin. Siis tuota…oletteko tulleet laskeneeksi montaako erilaista maitoa meille nykyisin on tarjolla? En minäkään. Erilaisia maitoja ja maitojuomia on aivan käsittämätön määrä! Tässäkin tietysti asiakas on kuningas eli sitä tuotetaan mitä kansa haluaa ja ostaa. Maito 2.0 alkaa olla tarjolla jo niin monena variaationa, että suurinpiirtein itse kunkin ihmisen bugeihin soveltuva päivitys todennäköisesti löytyy hyllystä. Variaatioista suurin osa näyttäisi olevan rasvaprosentin, laktoosin määrän ja lisättyjen vitamiinien/proteiinin kombinaatioita. Mutta sitten on vielä luomulehmistä luomukätösin lypsettyä maitoa, erikseen ilmeisesti pimeässä lypsettyä unimaitoa, iskukuumennettua sitä-sun-tätä, valmiiksi kaakaonmakuista luttanaa… Oletteko huomanneet että kahvimaitoakin myydään nykyisin sillä nimellä ihan erikseen, eri variaatioina? Älkää nyt vaan sanoko että olette sitä tavallista sinistä tai punaista tai vaaleensinistä…siis yleensä kuitenkin valkoista…maitoa vielä käyttäneet myös sitä chic cappuccinoa työstäessänne? Hei vähän nyt nykyaikaa siihen touhuun, jos saa pyytää:-D

Kotiin palattuani kävin vielä mielenkiinnosta katsomassa Valion verkkosivuilta tuoteryhmän ’maidot’ valikoimaa. Siellä näkyi 29 eri tuotetta. Pelkästään rasvattomia maitoja oli listattuna seitsämän eri variaatiota. Epäilemättä meissä jokaisessa asuvan pienen lehmän tuotantofirmalla on vähintäänkin vastaava valikoima. Ja kun automarkettien valikoimassa ovat molempien tuotteet, ja eri pakkauskokoja on vielä ainakin osasta valikoimaa muutama, niin ei ole mikään ihme että kohta yksi hyllykilometri pitää varata pelkille maidoille ja maitojuomille. Aletaan lähestyä sitä pistettä ettei enää kannata valmiiksi tölkittää ja säilyttää hyllyssä niitä satoja variaatioita vaan kaikki eri ainesosat ovat kohta säiliöissä kylmiössä ja asiakas naputtelee myymälän seinässä olevaan näyttöön haluamansa UHT-HYLA-1%-luomu-proteiinipläjäyksen koodin ja laite sekoittaa juuri tilatunalisen koktailin halutussa pakkauskoossa paikanpäällä. Watch this space.

Taidanpa juhlistaa tätä vuodatusta ottamalla tilkan maitoa. Mukilliseen kahvia sekoitettuna. Ai mitäkö lajiketta? En kerro. Maito 3.0:aa odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *